Οι φίλοι μας οι Βούλγαροι για την Fyrom

Με πολύ πιο επικριτικό τρόπο αναφέρεται στην ηγεσία της ΠΓΔΜ η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Σε ένα από τα άρθρα της ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, έγραψε ότι «αυτό το πράγμα που αποκαλείται Μακεδονία πρέπει να κρατηθεί μακριά και από το ΝΑΤΟ και από την Ε.Ε.».

Και συνεχίζει με ειρωνικό τρόπο: «Ομως δεν μπορεί να λες πως γίνονται εκλογές σ’ αυτούς που είναι «απόγονοι» ταυτοχρόνως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Τσάρου Σαμουήλ. Αχ, συγνώμη, ξέχασα! Προεκλογικώς Μακεδόνες «επιστήμονες» ανακάλυψαν ότι και η Κλεοπάτρα είναι από τη Μακεδονία. Λαός στους εκπροσώπους του οποίου έχουν πέσει στα γόνατα Πέρσες βασιλείς και Ρωμαίοι αυτοκράτορες δεν μπορεί να δέχεται οδηγίες από κάποιους Ευρωπαίους γραφειοκράτες.

Ετσι οι «Μακεδόνες» έκαναν τις εκλογές όπως αυτοί ξέρουν, με βάση δηλαδή το μοντέλο που χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες της Κεντρικής Αφρικής».

Και ο Βούλγαρος αρθρογράφος καταλήγει ότι «το παράδειγμα της «Μακεδονίας» αποδεικνύει μεταξύ άλλων ότι η σκόπιμη προπαγάνδα μπορεί να πετύχει την πλήρη αποβλάκωση ενός πληθυσμού ακόμη και στον αιώνα του Ιντερνετ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: